img_083416_890x594_jpg

Deze keer strijkt AH eens met de eer. Simpel, lekker als dessert met een bolletjes ijs. Het is wel enorm machtig, dus iets minder crumble kan geen kwaad

cijfer:8

enkel recept is voldoende voor 8 -10 personen

Bron
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R749488/blauwe-bessen-appelcrumble

ingredienten

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
  2. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

Bereidingstip:

Je kunt de crumble zowel warm als koud serveren.

Serveertip:

Lekker met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

Bewaartip:

Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.