Annemarie wilde haar Brownies nog zo graag een keer maken, dat ze ze in haar eindopdracht had verwerkt. Dus die wilde we weleens proberen. Met recht erg lekker.
Cijfer 8
wij hadden een half recept gemaakt in een cakevorm. Dus dat is ongeveer genoeg voor 12-16 man
bron
http://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/het-zandkasteel-aan-zee/
Ingredienten
470 gram pure chocolade, in stukjes
470 gram roomboterblokjes
7,50 eieren
3 theelepel vanillepoeder
280 gram bloem
1,25 theelepel zout
625 gram suiker
70 gram pecannoten
160 gram zeer pure chocolade, grof gehakt
Bereiding
- Smelt chocolade en boter in een grote pan. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
- Klop de eieren en vanillemerg schuimig.
- Zeef bloem boven een mengkom en voeg het zout toe.
- Laat het chocolademengsel wat afkoelen en klop er vervolgens suiker en eieren door.
- Spatel als laatste de bloem erdoor
- Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten in de warme oven tot het stevig aanvoelt.Bak op 180 graden
- Verdeel de helft van de pecannoten over de eerste brownielaag. Bestrooi met pure chocolade.
- Schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
- Zet nog eens 25 minuten in de oven-
- Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Plaats een reactie