classic-chewy-brownie-32467_lAnnemarie wilde haar Brownies nog zo graag een keer maken, dat ze ze in haar eindopdracht had verwerkt. Dus die wilde we weleens proberen. Met recht erg lekker.

Cijfer 8

wij hadden een half recept gemaakt in een cakevorm. Dus dat is ongeveer genoeg voor 12-16 man

bron
http://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/het-zandkasteel-aan-zee/

Ingredienten

470 gram pure chocolade, in stukjes
470 gram roomboterblokjes
7,50 eieren
3 theelepel vanillepoeder
280 gram bloem
1,25 theelepel zout
625 gram suiker
70 gram pecannoten
160 gram zeer pure chocolade, grof gehakt

 

Bereiding

  • Smelt chocolade en boter in een grote pan. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Klop de eieren en vanillemerg schuimig.
  • Zeef bloem boven een mengkom en voeg het zout toe.
  • Laat het chocolademengsel wat afkoelen en klop er vervolgens suiker en eieren door.
  • Spatel als laatste de bloem erdoor
  • Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten in de warme oven tot het stevig aanvoelt.Bak op 180 graden
  • Verdeel de helft van de pecannoten over de eerste brownielaag. Bestrooi met pure chocolade.
  • Schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
  • Zet nog eens 25 minuten in de oven-
  • Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.